Lätt att läsa på grekiska

gre_lättläst_1Det grekiska förlaget Psichogios har en stor utgivning av barn- och ungdomsböcker. Vi har hittat en serie med små nätta och lättlästa böcker som kommer från det förlaget. Böckerna i serien är märkta efter vilken ålder de passar för. Som kanske syns på bilden (ett litet runt märke i övre vänstra hörnet) består märkningen av olika frukter: en jordgubbe för fem och sexåringar, en druvklase för sju och åttaåringarna. Nu får man förstås tänka på att en sådan märkning visar på ett ungefär och handlar om innehåll i första hand. Kanske är en jordgubbsmärkt bok lite barnslig men ändå okej att läsa för alla lågstadieelever. Det beror förstås på hur bra man är på att läsa på sitt språk. Vi tycker i alla fall att de här böckerna ser trevliga ut. Olika illustratörer medverkar, det är många fina bilder.

Kommentarer är stängda.