Det röda trädet

al-shajarah al-hamraDetta är en bok som vi har i Cirkulationsbiblioteket. Såhär skriver Kia om boken i Cirkbloggen: Hur ska man beskriva den här boken? Det röda trädet av den australiske konstnären och författaren Shaun Tan är en konstbok, en visuell beskrivning av allt man kan känna en helt svart dag – med ett lysande oväntat slut. Den vackraste bok som finns om depression, med ytterst kortfattad text som kompletterar de  mångbottnade och makalösa bilderna – en Shaun Tan i högform. Det röda trädet är en bok som absolut kan användas som bilderbok för yngre barn, om man pratar tillsammans om bilderna och känslan av ensamhet, hur det kan vara när man bara vaknar ledsen en dag utan att veta varför. Men det är i minst lika hög grad en bok för igenkänning och tröst för alla bildälskare, tonåringar och vuxna. Vi har boken i ett ex på portugisiska och tio exemplar på arabiska, de kan lånas som vanligt till skolbiblioteket eller till tävlingen En bok i världsklass.

Kommentarer är stängda.