Teater på Lillholmsskolan

Teater_Lillholm2Abdullah den girige är en berättelse ur Tusen och en natt. I veckan fick barn på Lillholmsskolan möta en dramatisering av den sagan som på arabiska heter Abdulla al-tamas. Setti Benzohra från Internationella biblioteket och Nidhal Fares, skådespelare på Unga Klara kontaktade skolans skolbiblioteksansvariga som förstås gärna ville ha besök. Elever med arabiska som modersmål i förskoleklassen och årskurs ett bjöds in, liksom även deras föräldrar. 30 elever och 7 vuxna kom och utgjorde en mycket engagerad publik. Efter föreställningen pratade Setti om hur viktigt det är att läsa på sitt modersmål. På Lillholmsskolans skolbibliotek finns 400 böcker på arabiska och My på skolbiblioteket hälsade föräldrar välkomna att komma och låna böcker tillsammans med sina barn.

Kommentarer är stängda.