Somaliska ord

somaliska_abcVi har några böcker med ord på somaliska. Inte direkt börja läsa-böcker och inte heller riktiga ordböcker utan just böcker med ord. En är en ABC-bok, den heter Hooyo i bar alfabeetada – på svenska blir det Mamma, lär mig alfabetet. En bokstav på varje uppslag i versaler och gemener och med en bild och ett ord som börjar på den bokstaven. Enkelt! Nästa är en bok i serien My first bilingual book och den innehåller bilder och ord på djur på somaliska och engelska. En supergullig kanin: bakayle! Boken Meherad är också parallellspråkig. Här är temat olika yrken och titeln på engelska är When I grow up I want to be… Man kan säga att bilderna i boken är till viss del skämtsamma och roliga och till viss del skämtsamma och stereotypa. Något att prata om i alla fall!

Kommentarer är stängda.