När vilar änglar?

Kogda otdychajut angelyI den här boken av författaren Marina Aromsjtan får vi möta Alina som är tio år. Hon berättar om sig själv, om sina kompisar och skolan, om mamma och morfar som hon bor tillsammans med. Pappa jobbar utomlands och Alina saknar honom mycket. Vi får också träffa Marsem, som är Alinas lärare. Marsem skriver dagbok och genom den får vi ta del av hennes tankar om allt möjligt: livet, kärleken, relationer med mera – men också, och kanske framförallt vad Marsem tänker om sina elever och vad som händer i klassen. Hon vill lära eleverna att vara ansvarsfulla, modiga och ärliga och hon funderar på hur hon ska undervisa i klassen för att nå bästa resultatet. De båda spåren i boken, Alinas berättelse och Marsems dagboksanteckningar, varvas och det som är Marsems dagbok skrivs i boken med lite annat typsnitt. Kanske är detta en bok för lite äldre läsare, just pga de här olika berättarrösterna. Men änglarna då? Jo, så här är det: vi har alla en ängel som ansvarar för oss. Om vi gör gott flyger en ängel iväg till någon annan som behöver hjälp, om vi gör dumheter stannar ängeln hos oss för att rätta till saken. Så – när vilar änglarna egentligen? Det kan man fråga sig!

Kommentarer är stängda.