Pippi på Mariehällsskolan

pippi_mariehäll_1pippi_mariehäll_2pippi_mariehäll_3pippi_mariehäll_4    Mariehällsskolan har haft en Pippi Långstrump-vecka med anledning av att boken om Pippi fyller 70 år i år. I skolans närområde finns Pippi Långstrumpsgatan och även Pippi Långstrumps förskola. På så sätt är Pippi alltid aktuell! Samtidigt är det många barn som inte känner så bra till vare sig Pippi eller Astrid Lindgren. Så här skriver Ulrika i skolbiblioteket om veckans aktiviteter:

Ett tydligt sätt att visa Pippis och Astrid Lindgrens betydelse internationellt var just att ha en utställning med många böcker på andra språk. Det blev en riktig aha-upplevelse för flera av eleverna! I övrigt hade vi tipspromenad, vi åt Pippimat och lekte Pippilekar, vi arbetade med bildprojekt, skrivprojekt och musik. Vi hade högläsning varje dag och avslutade med filmvisning. Det var mycket lyckat! 

 

Kommentarer är stängda.