Studiebesök hos oss!


P1000122Så roligt det är att vårt Mångspråksbibliotek väcker intresse på andra håll i landet! Vi tycker förstås att det är en väldigt fin resurs för skolbiblioteken och för alla flerspråkiga elever ute på våra skolor. I Halmstads kommun har man planer på att bygga upp en liknande verksamhet och därför kom Erica, Jessica och Kristina och hälsade på. Med hjälp av deras frågor som rörde allt ifrån finansiering, kartläggning, målgrupper och informationsarbete till praktiska saker som transport av böcker blev det ett samtal som också lärde oss mycket. Hur gör vi för att sprida information till skolorna? Ja, vi har en informationsplan, men den kan förbättras i flera delar. Hur gör vi våra inköpsurval? Ja, vi har tänkt upprätta en plan för det… Kanske en praktisk planering över året för när vi köper böcker på olika språk, kanske ansvarsspråk fördelade i gruppen, kanske en referensgrupp att fråga om råd. Självklart kunde vi alla enas om betydelsen av att få läsa på sitt modersmål. Och att eleverna måste få känna sig stolta över att kunna flera språk. Mycket återstår att göra med Mångspråksbiblioteket vad gäller böcker och digitala resurser och förstås den verksamhet som vi hoppas kommer igång på skolorna. Vi summerar snart vårt första år och ser fram emot fortsättning 2016.

Ett svar på “Studiebesök hos oss!”

  1. Tackar så mycket för ett roligt och givande besök! Nu har vi massor att tänka på och hör garanterat av oss igen! 🙂