Klassiker på grekiska: Gullivers resor

gulliver1På det grekiska förlaget Pataki har vi hittat några fina utgåvor av bearbetade klassiker. De är ursprungligen utgivna på italienska och sedan översatta. De har alla ett mycket tilltalande utseende, är lagom i omfång och har fina illustrationer. Här har vi den kända Gullivers resor, från tidigt 1700-tal och skriven av irländaren Jonathan Swift. Det var faktiskt fyra resor som Gulliver gjorde, men mest känd är förstås resan till Lilliputarnas land. I den här boken får vi följa med dit och vidare till ett jätteland, till en flygande ö och till sist till landet där intelligenta och förnäma hästliknande varelser lever. Där finns också yahooerna, väldigt lika människor i vår värld. De är smutsiga, illaluktande och grymma. Historien är samhällskritisk och fortfarande intressant!

Kommentarer är stängda.