Gissa språket på Bandhagens skola

astrid1astrid2Från Bandhagens skola får vi ett tips på hur man kan uppmärksamma eleverna på olika språk (att de finns och hur de ser ut i skrift!) på ett kul sätt med en liten tävling som är lätt att dra igång. Skolbibliotekarien Astrid valde den söta historien Edward Tulanes fantastiska resa. Den finns översatt till många språk och om böckerna funnes i skolbiblioteket skulle de förstås ha plockats fram. Men – nästan lika lätt är det ju att skriva ut bilder på boken, numrera bilderna och göra en liten tipslapp att fylla i. På Bandhagens skola hade en tredjeklass också läst boken och tecknat och målat, så det blev en fin utställning dessutom. Det är ju så många olika språk talas på våra skolor och det ska förstås synas. Kul idé och lätt att fixa.

Kommentarer är stängda.