En bok i världsklass

Till tävlingen En bok i världsklass lånar lärare på våra skolor böcker av författare och illustratörer som hör hemma på olika håll i världen. 2016 är temat Glädje och sorg, och på Cirkulationsbiblioteket finns det många böcker som passar att läsa. Nytt för i år är att klasser som anmäler sig också kan få låna böcker från Mångspråksbiblioteket – på olika språk. Några av de böcker vi har på svenska och som brukar användas i tävlingen finns på andra språk, i flera eller enstaka exemplar. Vi vill uppmana dig som ska delta i En bok i världsklass att passa på och låta dina elever upptäcka och ta del av böcker från olika håll i världen och böcker på olika språk. Här kan du läsa mer om tävlingen och om du skrollar ner en bit på sidan hittar du en länk till boklistan med information om böckerna. Naku, nakuu, nakuuu 001

Den charmiga bilderboken Naku, nakuu, nakuuu finns hos oss på originalspråk, på tagalog, ett språk som talas på Filippinerna. I den svenska utgåvan som vi har i Cirkulationsbiblioteket har man behållit titeln som betyder ungefär oj, ojoj, ojojoj…! Låna den på både tagalog och svenska och prata med eleverna om oro som kan vändas i förhoppning och glädje.

Kommentarer är stängda.