Stor utlåning och brist på böcker i vissa språk…


bokvagnÅh, vad roligt att så många skolbibliotek i Stockholm lånar böcker av oss! Fler skolor har efterhand upptäckt vilken fin resurs vår depå med mångspråksböcker är. Utlånen ökar dramatiskt! Allt fler skolor tar nu också emot nyanlända elever och man inser direkt att det är bra för de eleverna att få läsa på sitt eget språk. Många lärare önskar böcker som finns både på svenska och på elevernas språk och det försöker vi tillhandahålla så gott det går. Tvillingböcker kallas de ju sedan länge i biblioteksvärlden. Dock är det så att översättningar av till exempel populära ungdomsböcker saknas i flera olika språk. Astrid Lindgrens böcker finns översatt till ett stort antal språk, Alfons likaså, men vill man läsa Harry Potter, Cirkeln, Divergent, Hungerspelen m.fl kan det bli svårare. Vissa språk är också extra svårt att få tag på, även vad gäller andra barn- och ungdomsböcker. Men – vi gör vad vi kan och använder nu årets nya pengar till nya inköp. Böckerna är dyra och leveranstiden är lång, men håll ut, följ oss här på bloggen så berättar vi när fler böcker inkommit.

Kommentarer är stängda.