Spännande ungdomsbok

Dumu al-qatilEn fransk författare, Anne-Laure Bondoux, skriver om en avlägsen landsända i södra Chile. Paolo bor på en eländig och isolerad gård med sina föräldrar som knappt bryr sig om honom, han är vildvuxen och får mest klara sig själv. Dit kommer en dag en man, jagad av polisen. Denne dödar Paolos föräldrar men som av en plötslig ingivelse väljer han att skona Paolos liv. Gården är det perfekta gömstället och nu bor de två där, Paolo och Angel Allegria, mördaren. Mellan dem utvecklas en säregen och komplex relation. När en tredje person dyker upp rubbas jämvikten. Boken är prisbelönad och översatt till flera språk, t.ex. arabiska: Dumu al-qatil, och kan läsas av såväl ungdomar som vuxna. Författaren skriver själv om boken: Det är inte en deckare, inte en äventyrsroman, inte en realistisk roman, inte en psykologisk thriller, inte heller en fabel, men kanske lite av allt detta på en gång.

Kommentarer är stängda.