Verktyg

Här kommer du att hitta länkar, idéer till olika arbetssätt och annat som kanske är användbart, se punktlistan längre ner. Vi fyller på med jämna mellanrum så håll utkik och titta in här ibland.

Vi har gjort en väldigt fin affisch som visar lite av vad Mångspråksbiblioteket är. Här kan du kika närmare på den och skriva ut den om du vill.

Poesi är en genre inom litteraturen som har en stark ställning på många håll i världen. Här hos oss ingår poesi i svenskämnet och i kursplanen för modersmål. Läs mer i Cirkbloggen om resurser för pedagoger och följ den här länken för att få tips om poesi och dikter på flera olika modersmål. Poesi fungerar över språkgränser!

I år är det 75 år sedan befrielsen ur förintelselägren. Böcker som handlar om förintelsen och annat under andra världskriget finns på olika språk, sök på kategori TEMA: Förintelsen. Kanske arbetar ni med sagor och myter? Det finns många böcker på olika språk med sagor, både kända som till exempel Aisopos fabler och andra som är mindre kända, för oss i Sverige i alla fall. Långt ifrån allt vi har finns att läsa om i här i bloggen men vi fyller på efterhand. Följ länken och få inspiration!

width=

Mångspråksbiblioteket började med en särskild satsning mot ett antal skolor och är nu en etablerad verksamhet för samtliga kommunala grund- och gymnasieskolor i Stockholms stad.

Läs rapporten från Mediotekets Mångspråkssatsning 2013/2014