Jimmy Liao på kinesiska

16217469._UY200_Jimmy Liao är en välkänd bilderbokskonstnär från Taiwan som skriver underbara bilderböcker. I den här boken får vi träffa en flicka som heter Perfekt eftersom hennes föräldrar tyckte att hon var så perfekt när hon var en liten bebis. Nu går hon i tredje klass och har börjat tröttna på att försöka vara perfekt hela tiden. Med citat av stora tänkare och konstnärer förmedlar Jimmy Liao i bild och text tröst för de som insett att perfektion inte är något att eftersträva. Liksom budskapet att alla människor är lika mycket värda trots brister och skavanker. Boken avslutas med ett passande citat av William Somerset Maugham: ” Perfection has one defect. It is apt to be dull.”  Boken är på cirka 120 sidor men med få textrader och med illustrationer på varje sida.

Kommentarer är stängda.