Lättläst från Nypon förlag

Irik fi al-sirkMamnuAshiqVi hejar verkligen på Nypon förlag som har valt att ge ut några av sina böcker på arabiska. Och vi har köpt in ett antal ex av de här titlarna. För lågstadiet är det Erik på cirkus/Irik fi al-sirk av Torsten Bengtsson, för mellanstadiet har vi Förbjudet/Mamnu av Tomas Halling och Så sjukt kär/Ashiq av Mårten Melin. Två titlar för de lite äldre är Spring Amina!/Arakdi ya Aminah! av Annelie Drewsen och Nästan som Zlatan/Mathal Zlatan taqriban av Johanna Nilsson. På svenska finns de säkert på skolbiblioteket, eller så kan de köpas in och användas tillsammans med de arabiska för de elever som så önskar. Nypon förlag har dessutom arbetsmaterial till böckerna, fritt att använda!Mathal Zlatan taqribanArakdi ya Aminah

Ett svar på “Lättläst från Nypon förlag”

  1. Pingback: Roliga böcker på tigrinska – Mångspråksbiblioteket