Böcker på dari

katalogbild_dari Dari talas i Afghanistan. Det är ett språk som tillhör den iranska språkfamiljen och är nära släkt med persiska. Flera folkgrupper i Afghanistan talar andra nära besläktade varianter av språket, som tadjiker, aimaqer och hazarer. Dari är officiellt språk i Afghanistan tillsammans med pashto och förutom dessa finns uzbekiska, baluchiska med flera folkgrupper och språk. Men – böcker på dari är det som efterfrågas stort nu eftersom det är det språk som många nyanlända flyktingar från Afghanistan talar. Vi har omkring 25 olika titlar på dari och vi köper fler allteftersom vi kan hitta några i de inköpskanaler vi har att tillgå. Bilden ovan är ett skärmklipp från en sökning i vår katalog. Det går att se under bokbilderna om boken finns tillgänglig eller inte. Bra tips att kolla med jämna mellanrum!

Kommentarer är stängda.