På norska om könsroller

EksperimentetHarald Nortuns bok Eksperimentet har kommit på svenska och heter då förstås Experimentet. Vi har den i Mångspråksbiblioteket på originalspråket norska. Den handlar om Amund och Amanda – tvillingar – som på tåget till farfar och farmor bestämmer sig för att byta kläder och låtsas vara varandra för att se om det går vägen. Och det visar sig fungera, åtminstone efter vad det verkar. Dock blir det som var tänkt som ett kort experiment genast mer komplicerat då fler personer kommer med i bilden. Sommargäster med barn i samma ålder dyker upp innan tvillingarna hinner byta tillbaka. Nu ställs saker på sin spets. Trivs de kanske egentligen i nya roller? Huvudpersonerna råkar ut för en hel del krångliga situationer och till slut kan vi undra vad som egentligen är viktigt och vad som påverkar mest: könstillhörigheten eller vem man faktiskt är. Du hittar fler böcker på norska i vår katalog!

Kommentarer är stängda.