Gränslös poesi – poesi på många språk!

Nu närmar vi oss så sakteliga Modersmålsdagen den 21:a februari och det är dags att planera aktiviteter i skolbiblioteket. I år vill vi satsa på poesin. Poesi på modersmålet, poesi som kan uttrycka våra innersta tankar och känslor, poesi som är som livet självt! På frågan om varför vi ska lyfta poesin finns många svar, ett enkelt sådant är förstås att poesiläsning är en del av det centrala innehållet i kursplanerna, både för svenskämnet och för modersmålet. Att läsa och skriva poesi är att arbeta med språket! Mångspråksbiblioteket och Mediotekets skolbiblioteksgrupp arrangerar en workshop som syftar till att ge inspiration och material som kan vara till hjälp för den som vill ordna olika aktiviteter i skolbiblioteket – på modersmålsdagen eller under den veckan. Material, länkar och tips på aktiviteter som vi tar fram till workshopen kommer att samlas här i bloggen under fliken Tipslistor. Mängder av inspiration finns att hämta på olika håll. Det är enkelt att komma igång – du kan låna poesiböcker på olika språk och skylta med, du kan ordna med någon aktivitet i skolbiblioteket, du kan samarbeta med pedagoger på skolan. Låt eleverna lämna in dikter och sätt upp, arrangera uppläsningar av egna eller andras dikter – slå på stora trumman för skolbiblioteket och livsviktig poesi!

Kommentarer är stängda.