Ljudböcker på arabiska

Vi har skrivit om Världens bibliotek förut: en ny fin bibliotekstjänst öppen för alla. Nu finns ytterligare ett språk, turkiska, förutom de som var med tidigare: arabiska, persiska, bosniska, kroatiska, serbiska, somaliska och tigrinska. Här finns e-böcker och ljudböcker för både vuxna och barn. Några av våra bilderböcker på arabiska finns som ljudbok – väldigt roligt att kunna erbjuda eleverna detta! Vi måste verkligen hjälpas åt att sprida till elever, lärare, modersmålslärare och föräldrar. Här på mångspråksbloggen återkommer vi med fler tips på böcker som både finns hos oss att låna och i Världens bibliotek att lyssna på. Böckerna som syns på bilden nedan är:

  • Hidhā al-’īd av Fātimah Sharaf al-Dīn
  • ’Indī maw’id av Māyā Fadāwī
  • al-Zarāfah Mīlīyā av Sahar Najā Mahfūz
  • Qissat qabla al-nawm av Māyā Abū al-Hayāt

Kommentarer är stängda.