En färgglad cykel

Ondjaki är den flera gånger prisbelönte författaren till denna bok. Han är från Angola och har skrivit både barn- och ungdomsböcker, poesi, romaner och noveller mm. Den här berättelsen, A bicicleta que tinha bigodes, har fått många fina recensioner på Goodreads, där personer som läst boken kan skriva omdömen. Den har också tilldelats litteraturpris både i Portugal och i Brasilien – där ju portugisiska talas precis som i Angola. Historien utspelar sig i Angolas huvudstad Luanda, där radiolyssnare har inbjudits att skriva en berättelse för barn till en tävling. Den som har skrivit den bästa historien vinner en cykel. Cykeln har den angolanska flaggans färger: röd, svart och gul. Bokens huvudperson vill försöka vinna cykeln tillsammans med kompisarna – men hur gör man för att skriva en bra berättelse? En annan av Ondjakis barnböcker finns i Cirkulationsbiblioteket: Godmorgon kamrater!

Kommentarer är stängda.